Analyse

De analyse tabbladden helpen om data analyses uit te voeren. Er zijn 4 verschillende analyses mogelijk:

  1. Cijfers en statistiek
  2. Trend
  3. Benchmark
  4. Verbanden

De intelligentie van Data-Kompas bewerkt de data op een manier zodat deze geschikt is voor de betreffende analyse methode.

Simpele en geavanceerde modus

Elk tabblad bied zowel een simpele als een geavanceerde modus. De simpele modus geeft niet veel opties om de grafiek te configureren, maar stelt u wel in staat om snel een simpele visualisatie te produceren.

De geavanceerde modus kan geactiveerd worden door op .. te klikken. In deze modus zijn meerdere opties beschikbaar en kunt u de grafiek beter naar uw wensen aanpassen.

Cijfers en statistiek

Het meest simpele tabblad is het "Cijfers en statistiek" tabblad. Dit tabblad toont de waarden van de huidige indicator.

Trend

Indien er een tijdsdimensie beschikbaar is in de dataset kan er een trendgrafiek getoond worden. In dit geval wordt de data zo bewerkt dat de tijdsdimensie in zijn volledigheid gebruikt wordt, en voor de overige dimensies worden de waarden geselecteerd zoals geconfigureerd in het indicator tabblad.

In de trendgrafiek wordt de waarde van de indicator over de tijd weergegeven.

Benchmark

De benchmark stelt u in staat om een bepaalde regio te vergelijken met andere regio. Dit tabblad toont een staafdiagram of histogram waarmee u vergelijkbare waarden kunt selecteren voor de verschillende regio's.

Verbanden

Het laatste tabblad laat u verbanden vinden tussen verschillende indicatoren. Met een spreidingsdiagram worden twee indicatoren tegen elkaar uit gezet. Door de patronen hierin te bekijken kunnen verbanden gevonden worden tussen verschillende indicatoren.