Inleiding Data-Kompas

Data-Kompas is een webapplicatie die het gemakkelijk maakt om data te analyseren, combineren en direct inzichtelijk te maken voor verschillende beleidsbeslissingen.

Wat doet Data-Kompas?

Data-Kompas geeft direct toegang tot data en eerste inzichten. Koppelingen met o.a. het CBS en data mining processen stellen u in staat om veel verschillende data direct toe te passen voor inzichten. Op basis van de beschikbare data kunnen afgeleiden berkend worden (per inwoner, groei, aggregaties, etc.), en kunen direct visualisaties voor trends, benchmark en verbanden getoond worden.

Met deze inzichten is vaak een belangrijk deel van een data-analyse gedekt. Wilt u meer inzicht en diepgang, maar toch de voordelen van het makkelijk combineren van Data-Kompas? Dan gebruikt u de export functionaliteit om verder aan de gang te gaan met data in Excel, SPSS, of andere tools.

Registreren

Als u al inloggegevens voor Data-Kompas heeft ontvangen, dan kunt u deze stap overslaan. In dit geval is een wachtwoord naar uw mailadres gestuurd, met als onderwerp "Uw account voor Data-Kompas".

Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u registreren voor een gratis basic account, waarmee u toegang heeft tot een aantal datasets van het CBS, en de meeste features binnen Data-Kompas.

U kunt zich registreren door naar app.data-kompas.nl te gaan, en onderaan op "registreren" te klikken. Na het invullen van de valide gegevens wordt gevraagd om een verificatie van uw email adres, door op de link te klikken die u in uw mailbox heeft ontvangen.

Na verificatie wordt uw account door ons geactiveerd. Wanneer dit is gebeurt ontvangt u een email met bevestiging van uw account. Mocht dit proces lang duren, dan kunt u contact opnemen met info@data-kompas.nl.

Inloggen

De Data-Kompas applicatie is te bereiken door naar app.data-kompas.nl te gaan. Op deze pagina kunt u met de onvangen inloggegevens uw email adres en wachtwoord invoeren en vervolgens direct inloggen.