Projecten

Wanneer u in Data-Kompas aan het werk bent worden uw activiteiten opgeslagen in een project. Als u simpelweg wilt zoeken naar data en een paar visualisaties wilt downloaden, dan kunt u zonder project uit de voeten. Wilt u bijvoobeeld visualisaties in Data-Kompas opslaan, een probleem analyse maken, of datasets voor selecteren? Dan is het van belang om een nieuw project aan te maken.

Alle functionaliteit binnen de projecten is de vinden door op de project knop te klikken binnen het hoofdmenu. De project knop in het hoofdmenu

Veel andere functionaliteiten binnen Data-Kompas vereisen dat u een project heeft aangemaakt. Als u functionaliteit wilt gebruiken die een project vereist, dan ziet u onderstaande melding.

Afbeelding melding geen project geselecteerd

Door op 'Selecteer een bestaand project' te klikken wordt een overzicht getoond met de projecten waar u toegang toe heeft en die het laatst zijn bewerkt. Dat overzicht is zichtbaar zoals in onderstaande afbeelding.

...afbeelding

In dit overzicht kunt u per project verschillende acties selecteren. Op het moment dat u een van deze acties selecteert zal het project geselecteerd worden en kunt u in dit project werken. Wanneer een project geselecteerd is licht deze blauw op in de tabel, en is de naam van het project ook zichtbaar in de linker menu balk.

Een nieuw project aanmaken

U kunt een nieuw project aanmaken door te klikken op "Projecten" in de menu balk, vervolgens op "Mijn projecten" te klikken in het project menu, en vervolgens op de knop "Nieuw project" (bovenaan).

Vervolgens wordt onderstaand scherm weergegeven. Hier kunt u een naam voor uw project intoetsen en vervolgens op "Aanmaken" klikken. Data-Kompas zal nu voor uw een nieuw project aanmaken.

Een nieuw project aanmaken

Visualisaties binnen een project tonen

Terwijl u binnen Data-Kompas bezig bent, kunt u verschillende visualisaties, data bronnen, inzichten en andere resulaten opslaan binnen het project. Dit stelt u in staat deze resultaten later te gebruiken tijdens interpretatie sessies, rapportage, of deze gewoon in te zien binnen het project.

De visualisatie knop binnen het project menu

Door op de knop visualisaties te klikken binnen het project menu ziet u alle visualisaties die u opgeslagen heeft binnen het project. Door op een visualisatie te klikken kunt u verdere informatie aan deze visualisatie toe voegen, welke vervolgens weer gebruikt kan worden voor rapportage en interpretatie.